Bloggen

varför fram?

april 19, 2020 § 0 kommentarer

Är det någon mer än jag som lagt märke till att man idag säger att man skjuter upp saker på obestämd framtid? När jag var ung och lystrade till samma utsagor så hette det att man skulle skjuta upp saker och ting på obestämd tid. Var kom fram ifrån?

Man kan inte skjuta saker och ting bakåt i tiden och alltså är fram ett helt onödigt tillägg. Om vi människor kunde skjuta saker och ting bakåt i tiden skulle vi inte göra annat för varför göra något idag som du tydligen gjorde igår utan att ens behöva göra det? Att nu saker och ting som vi skjuter upp på obestämd tid ofta inte blir gjorda alls är en helt annan fråga och den skjuter jag härmed upp på obestämd tid.
Självklart är det helt annat att skjuta upp det hela på obestämd bak tid och då blir det helt andra bullar.

På tal om att skjuta så är jag vid det här laget så pass blodtörstig att jag skulle anse det vara en välgärning om någon sköt de som är ansvariga för den reklam som Telia plågar det svenska folket med just nu. I den kväker totalt tondöva människor i varierande ålder en gammal hit av Ratata. ”Se på oss nu”, i ett knippe tonarter samtidigt är vad man får örat fullt av och till detta en rysligt ostämd gitarr. Som vore jag en klassisk gangster från någon rulle om Chicago på 30-talet önskar jag att med kulsprutepistol skjuta dumburken i bitar var gång denna avskyvärda reklam kommer i rutan. Ratata!

Något man däremot inte bör skjuta men däremot värna om är de huggormar som nu piggnat till och är ute och snokar omkring. De är inte så farliga som namnet låter påskina och enligt vad jag hört är det en person vart åttonde år som dör av huggormsbett. Visst bör vi ha nolltolerans men karantän är kanske överdrivet i detta fall? Vill vi ha huggormar även i framtiden, här hör fram till korrekt språkbruk, så får vi värna om dem och inte slingra oss undan vårt ansvar.

Själv är jag rädd för ormar men så bodde jag också några år i Västafrika och den som inte var rädd för ormar där var med största sannolikhet dum i huvudet. Det är dock inte min rädsla för reptiler jag är känd för utan min otroligt ståtliga och välformade snok.
La ni märke till hur miljövänligt, för att inte säga ordentligt, jag återanvände samma punsch line två gånger i samma stycke?

Att i dessa tider av virus och oknytt hålla sig på sin kant och på kammaren börjar i sanning bli riktigt långtråkigt. Beviset på detta fick jag igår när jag faktiskt blev jublande glad när jag hörde att diskmaskinen gått klart och att luckan öppnade sig. Då visste jag att mitt liv åter hade en mening om än bara i de närmsta fem minuterna av urplockande. Hurra!

Det är nu som alla de sysslor man tidigare skjutit upp förr eller senare kommer till dragning och det är bara en tidsfråga innan förrådet på bottenvåningen blir städat. Det är tungt, skittråkigt, smutsigt och lär ta en hel dag men kanske är det ändå bättre än att utsättas för reklam från Telia.
Varför skjuta upp på obestämd tid det som jag borde gjort för länge sedan? Vi får se hur det blir för än så länge finns det public service och där är det bara i sportevenemang som reklam har en sportmössa att ta sig in i sändning. Frågan om att lägga ner public service borde dock inte skjutas upp den borde läggas ner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>