Bloggen

tänk om jag vore ung igen

april 29, 2020 § 1 kommentar

Sitter här på min kammare och känner mig nostalgisk över min flydda ungdom och grunnar över hur livets möjligheter förändras över tid. Tänk om jag än en gång vore ung, oförståndig och så där full av energi som bara en lat slyngel i tonåren kan vara när det finns fuffens att göra och dumheter att begå. Vanligtvis latast i världen och hemmahörande i en hormonstinn kropp som bara med största svårighet kan tänka på något annat än sex och ta sig ur sängen före lunch skulle dags dato utan tvivel få mig på benen då det finns problem att lösa.

Jag skulle ta tag i spörsmål som hör valborg och ungdomen till.

För ung för att gå på systemet men vad gör väl det när det finns bakluckor? Check!

Vad göra åt finnjävlarna i ansiktet? Mirakelkur sökes!

Vad ska man ha på sig när det är skitväder ute och ändå se oförskämt cool ut? No problem, allt klär en skönhet! Yeah right!

Det här året till ära även ett extralitet problem i form av landets myndigheter som uppmanar alla att stanna hemma och inte mötas i grupp. Det farliga är så litet att det inte ens kan ses med blotta ögat och trots all information så hjälper inte ens kondom den här gången. Mä!
För ovanlighetens skull vill man att jag håller mig hemma och sitter framför datorn och spelar våldsspel. Det sistnämnda möts vanligtvis bara av gnäll och uppmaningar om motion och mindre läsk men nu är det en helt annan visa. Har vuxna ingen känsla för pedagogik?

Är de vuxna ens medvetna om att konsekvenstänkandet inte är fullt utvecklat förrän i tjugoårsåldern? Tagande detta i betänkande och om man lägger till hur oemotståndligt söta Belinda, Cecilia, Ylva och alla de andra flickorna i byn är så är chanserna att jag blir hemma på valborgsmässoafton lika med noll. Kärnfrisk och troligen odödlig på många år tar jag nog och stänger ner datorn imorgon och smyger ut.
Vid min späda ålder är det en mänsklig rättighet att dricka tills jag trillar omkull och att utsätta mig för smittorisker av alla de slag. Är nog knappast någon fara och sa inte Trump något om nyttan av invärtes bruk?

Vore jag ung skulle jag idag på ledarhundens dag skriva provocerande utan tanke på eventuella konsekvenser. Vårt lands ledarhundsförare känner sig ofta illa behandlade av krogägare och affärsinnehavare och kan uppfattas som ganska lättstötta. Sittande fågel alltså och ett recept på hund skulle med säkerhet få dessa luttrade individer att gå ner i spagat av ilska men vore jag ung skulle jag skita i det och ändå googla fram något smaskens att tillaga av en jycke.
Vad jag däremot inte skulle göra är att klappa en ledarhund i sele för något folkvett måste man ju ha. Lika dumt att klappa en ledarhund i tjänst som att klappa en kommunalarbetare.

Vore jag ung skulle jag må så pass dåligt på fredag att jag inte skulle ta mig iväg till demonstrationerna på första maj som jag ändå inte tänkt delta i. Vore jag fortfarande ung så är inte en arbetare vad jag vill bli. Varför skulle jag det när det finns chefspositioner att besätta?

Vore jag åter ung så skulle jag efter valborg och första maj ha en hel helg att åter bänka mig framför datorn för stimulans och återhämtning inför ännu en vecka av meningslöst skolarbete innan examen och välbetalt toppjobb.

Om jag vore ung skulle jag inte sitta här som en bitter gubbstrutt och skriva nonsens bara därför att jag är avundsjuk på deras ungdom och avundsvärda oförstånd.
Nu är det ändå varken gamla stötar eller ungdomssektionen som har det svårast just nu. Allt firande av första maj är inställt och det lär spritta i kroppen av skadeglädje på landets alla högerpolitiker med den lille moderatledaren har nog ett fånigt flin av lycka i nyllet mest hela tiden. Tragiskt för honom och hans gelikar då när de inte kan samlas i grupp och bejubla detta bakslag för arbetarrörelsen av precis samma anledning som ledde fram till bakslaget till att börja med. En viruspandemi, vilket jävla nys!

Aldrig får man vara riktigt glad!

När jag nu läser igenom vad jag skrivit så slås jag ändå över att jag trotsallt är glad över den plats jag befinner mig på längs livets stig. Med åren har jag mognat och blivit mer empatisk och betydligt snällare. Jag är en fridens man och önskar er därför hälsa och välgång. Försök se saker och ting från den ljusa sidan, hetsa inte upp er i onödan och ät något riktigt gott så blir ni säkert lite gladare. Korv på engelska heter hot dog, smaka på den du!

§ One Response to tänk om jag vore ung igen

 • Björn Putte Söderholm skriver:

  Kära kamrat!
  Är det någon jag saknar att umgås med så är det du!
  Därför blir jag så glad av att läsa dina sköna tankar, som visar att det bara är kroppen som åldras och inget annat!
  Och när det gäller empati och hur man är och liknande, så tillhör du de bästa jag känner! Jag har tänkt mycket på dig på senare år och saknar dig verkligen!
  Skratt och vänlighet är du i ett nötskal, om man kan säga så . Hoppas vi kan träffas inom ” rimlig ” tid.
  Många vänliga hälsningar Putte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>