Bloggen

udda grattis

augusti 19, 2019 § 0 kommentarer

”Grattis på födelsedagen”, var de ord som kom ur min mun och som jag menade även om det kändes udda att säga i sammanhanget. Min yngsta dotter Mimmi fyllde år så hon förtjänade verkligen att få höra det jag nyss klämt ur mig men nog var det annorlunda med gratulerandet detta år. Hon har i veckor pustat och frustat och verkligen velat avbörda sig det som under en längre tid tryckt henne, men icke! Mumintrollsliknande till sin kropp och trött på att vagga omkring i väntans tider för att då äntligen få föda ännu en dotter till världen och vad får hon då höra? Jo, en farsa som säger, ”grattis på födelsedagen!”
På tal om bullar i ugnen så sägs det i en reklam för svenskt smör att man inte får känna sann matglädje förrän man lagat mat själv. Dumheter, för jag gör inget mer avancerat än att koka ägg men är ändå ingen grott gubbe eller mullig mansgris då jag dagligen känner sann diskglädje.
Nu är det alltså bara att vänta och se om det blir något födande på födelsedagen. Hade Mimmi lytt sin arbetskamrats råd att skura golv på alla fyra hade det nog skett redan, eller inte. Hade mitt kära barn däremot fått tag i en biljett till ”Rammstein” i onsdags som min andra dotter Camilla och jag var på så hade det blivit blixtfödande. Ljud trycket var bedövande och Camillas båda skosnören gick upp under konserten. Den vänstra skalmen på mina härligt dyra solglasögon gick av och vi var onekligen en smula mörbultad efter den stora musikupplevelsen. Kanske lika bra att Mimmi inte kom iväg för tusan vet vilka konsekvenser det skulle fått om hon gått igång av den vrålande tyska hårdrocken. Antagligen skulle den nya lilla dottern växa upp till att bli en fanatisk dragspelsälskare då barn allt som oftast präglas att bli precis tvärtemot sina föräldrar i fråga om tycke och smak.
Nu inväntar jag att bli dubbelmorfar och hoppas innerligt att Mimmi får en bra födelsedag för dagen är lång men väntan kan bli längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>