Bloggen

trygg

maj 21, 2020 § 0 kommentarer

Är det någon fler än jag som känner att världen blivit en tryggare plats sedan Trump börjat att ta medicin mot malaria?

Nu är det visserligen så att han tar den mot corona men om han håller malarian stången så är som jag ser det mycket vunnet.

Tänk er hur obehagligt det skulle vara med en feberyrande amerikansk president som uppför sig irrationellt, aggressivt, självsvåldigt, sexistiskt, rasistiskt, avskedar alla som säger emot honom och att han som grädde på moset även har tillgång till avfyringskoderna till kärnvapnen i USA.
Så kan vi inte ha det så var nu en duktig gosse och svälj din bittra medicin Donald så att vi alla kan sova lugnt om natten. Jag åt själv malariamedicin i tre år då jag bodde i Afrika och du ska få ett råd alldeles gratis för att underlätta intagandet av medikamenterna. Med lite socker i botten så går medicinen ner och den smakar bara mer!

Jag måste tillstå att det är skönt att för en gångs skull å skriva något positivt när allt verkar så tungt och tidsramarna så otydliga. Då sitter nyheten om den malariafria presidenten som en smäck och vi kan alla andas ut i trygg vetskap om den höga kvaliteten på världens alla ledare.

Nu försöker jag alltså vara positiv och glad men det finns gnällspikar som påstår att det var bättre förr och den här gången kanske dessa muntergökar ha rätt. Faktum är att man inte behöver gå längre tillbaka än till slutet av förra året så var läget bättre.
Man får dock passa sig för var man hamnar när man ställer in kontrollerna på sin mentala tidsmaskin för en landning i slutet av 1500-talet är inte helt munter. Digerdöden, orättvisor, svält, bristande hygien och allehanda elände är vad som möter oss och det är stört omöjligt att hitta en vettig internetuppkoppling. Kalibern på världs ledarna verkar trotsallt vara ganska lik vår nutid så kanske vissa saker tar längre tid att utvecklas än andra. Jag medger att antalet halshuggningar har gått ner sedan medeltiden men vi agerar fortfarande ganska huvudlöst ibland.

Jag kan sakligt konstatera att covid-19 är en bedrövelse men digerdöden var en jävla pest!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>