Bloggen

Sötare än sötast

januari 17, 2014 § 0 kommentarer

Att det inte är lätt att vara konsument lär väl vara allom bekant men ibland känns det lurigare än vanligt.
Jag har lagt mig till med den dåliga ovanan att suga på halstabletter i tid och otid. Eftersom jag inte vill få i mig en massa socker i onödan smaskar jag på en så kallad sockerfri pastill, eller gör jag verkligen det? På påsen står det, ”no added sugar.” Att man inte tillsatt något socker torde vara tämligen solklart men frågan är varför. Är det därför att produkten i fråga fungerar alldeles utmärkt utan eller kan det vara så illa att det redan i grunden är så fullt av socker i de små halskaramellerna att ett det vore en ren överloppsgärning att tillsätta mer? Jag går kanske omkring i god tro och kör smala linjen men får i mig mängder av den vita döden. Andra sötningsmedel brukar ha en viss laxerande effekt så jag misstänker på grund av vissa indicier att jag trotsallt klarat mig undan det rena vita sockret. Det lär visa sig om min hjärna förvandlas till en tvättsvampsliknande obrukbar klump inne i min skalle och om min tid alltmer måste tillbringas på hemlighuset.

När man nuförtiden köper något eller visar intresse på nätet så är risken överhängande att man hamnar på en utskickslista och får erbjudanden i tid och otid. Ibland är det kul men andra gånger blir det uppenbart fånigt. Ett praktexempel på det sistnämnda är de erbjudanden om prisvärda övernattningar på hotell jag får varje dag i min digitala brevlåda. London och New York känns alltid lite spännande och kittlar alltid min fantasi eftersom jag vet att det bara är en tidsfråga tills jag åter tänker besöka dessa favoritstäder igen, men veckans blänkare om centralt boende i Hultsfred får mig bara att sucka av leda.
Nu är det så att jag själv bundit ris åt egen rygg vad gäller den småländska världsmetropolen eftersom jag faktiskt en gång bokade rum där. Vi var några stycken som begav oss dit för att återbörda min dotter Camilla till den kungliga huvudstaden efter det att hon pluggat på högskola i två år på sagda ort. Kom ihåg det folks när ni plockar fram plasten att det inte är att det svider till på kontot som är det värsta utan att ni för evigt kommer att bli påminda om det.
Om jag nu mot förmodan skulle drabbas av en obändig lust att susa iväg till Hultsfred så vet jag i alla fall att jag kan göra boendet synnerligen kostnadseffektivt med hjälp av en enkel knapptryckning, men allvarligt talat så är det ändå billigare att besöka Sigtuna dit Hultsfred verkar vara utlokaliserat när det händer något spännande.

På söndag kväll beger jag mig för inte första gången mot en av de bamsiga färjorna och transport mot den finska huvudstaden. Det blir långt ifrån Hultsfred och i mitt bagage kan du vara säker på att det ligger en och annan påse med sockerfria halspastiller starka nog att tillfredställa en sjöman för ska man skråla rock’n’roll i en vecka så krävs ständigt tillskott av dundermedicin för halsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>