Bloggen

salvor & piller

december 26, 2020 § 0 kommentarer

Ni som är lika dammiga och ålderstigna som jag minns säkert den rymdkapplöpning som rådde mellan USA och Sovjetunionen på 60-talet och som de sistnämnda ledde under lång tid. Visserligen har man i USA under vaccinkapplöpningen redan vaccinerat över en miljon men de var långt ifrån först.

Det var Ryssland som var tidigast ute med ett vaccin mot covid-19 och det förvånade nog ingen eftersom just detta land är känt för sin humanitet och månande om sin befolkning. Sputnik V är det piffiga namn vaccinet fått och om det fungerar som det ska så är det nog ändå de två månader av avhållsamhet från alkohol som rekommenderas som lär ge den ryska folkhälsan en rejäl boost.

Vaccinet i fråga är alltså väl känt men har du hört talas om rislands nya potensmedel Sputnik Sex, eller Sputnik VI som det så klurigt döljer sig bakom?

Enligt reklamtexten lär en tablett samma eftermiddag som ett planerat samlag ge en erektion hårdare än en sibirisk istapp och ska enligt bruksanvisningen vara rejält länge, faktiskt marginellt kortare än ett ryskt presidentskap.

Visst är det uppenbart skryt och propaganda men det låga priset lär ändå locka. Att potensmedlet i fråga till skillnad mot det ryska vaccinet med fördel kan sköljas ned med en stor slurk vodka gör att det känns både seriöst och folkligt.

Det är inte bara män som kan få det lite problematiskt med det kroppsliga när åren rullat på för det finns även medel för kvinnor.

I ett reklaminslag som man med fog kan påstå är lite av en budgetvariant slås ett slag för mer än en produkt.
En av dessa är ett medel för håret som på äldre damer kan förlora sin styrka och bli sprött och livlöst.
Ett annat är vad som kallas för en vagisan och ska motverka torrhet i slidan.
Det fattas bara en fotfil också så skulle det vara ett kit för hela kroppen från huvud till fotabjället.

Tänk er nu att det hos familjen X skramlar till i brevlådan och båda makarna hastar ivrigt för att vittja densamma. Två paket har anlänt och det något större är till fru X och honnappar åt sig det och skyndar mot badrummet.
Herr X ilar även han iväg men mot hobbyrummet där han ivrigt öppnar det anonyma paketet för att finna en färgsprakande liten förpackning. Den lilla asken pryds av en bild på en lång ståtlig rymdraket med eldsprutande ände som susar mot en stjärnspäckad rymdtablå. Det står även något med kyrilliska bokstäver som han inte kan tyda men det spelar mindre roll för produkten känns och utstrålar potens. En slurk vodka senare känner han sig säker på att det ikväll ska bli åka av.

Chansen till en hedersstund är inte helt osannolik eftersom det är fredag men först lite trivsel och gemenskap framför familjens gigantiska TV för det är svårt att bryta invanda beteenden.

Sida vid sida sitter makarna X och stirrar på en programledare som skriker som en auktionsutropare i en lada på landet men som ändå yttrar ord som på samma gång verkar både filosofiska och ifrågasättande gällande framtiden.

”Vart är vi på väg?”

Herr X som är lite smålurig eftersom han för säkerhets skull sköljt ner pillret några extra gånger ler åt sin egen tolkning av frågan. Den har väldigt lite att göra med järnvägar och främmande platser och han kan i sin förväntan inte riktigt koncentrera sig. Någon större verksamhet i kalsongerna kan han inte förnimma men han är plötsligen så förbannat sugen på rysk kaviar och det stör honom. Längtan efter en limpmacka med Kalles Kaviar skulle han förstå men vad är det här för mystisk trånad?

Fru X märker att maken inte är tillfreds med tillvaron eftersom han suckar, smackar med munnen och oroligt byter sittställning. Även hon är lite av denna kväll och undrar varför. Hon lyfter handen för att förbryllat klia sig i håret och känner då till sin förfäran hur kladdig hela hennes skalp är. Rent smetig faktiskt och även hon suckar misslynt.
Att hon för en stund sedan vid ett toabesök även upptäckt att hennes könshår vuxit sig både kraftigt och frodigt trots att hon brukar hålla efter både retar och förvånar henne. Hon är inte dum och inser snart att hon i sin iver måste ha blandat ihop de salvor hon beställt hem. Fett hår och hårig mus är resultatet och hon får nu plikta för sitt slarv.

Hon hör mystiska ljud bredvid sig och sneglar mot maken som somnat med hängande huvud och med dregel hängande från mungiporna. Han tuggar och mumlar i sömnen och hon tycker sig höra ordet rom. Hon böjer sig fram och lyssnar noga och visst är det rom han upprepar om och om igen. Rom tänker hon ilsket för hon har självklart lagt märke till hur han huttat vodka hela eftermiddagen. Att då drömma om rom är oroväckande tycker hon och undrar om hennes man har alkoholproblem

Fru X lägger ändå ömt en filt över sin slumrande man för kvinnor i allmänhet besitter en stor förmåga till empati. Smyger sedan iväg mot duschen för att tvätta håret och för att gå loss med rakhyveln.

”Vart är vi på väg?”

Programledaren fyrar av ännu en salva men hon har egna salvor att ta itu med och stänger brutalt av.

I soffan under filten drömmer herr X om fiskrom i sin ädlaste form och bemästrar i drömmen en tungvrickarramsa med bravur och i blixtfart.

”Sex laxar i en laxask.”

Därmed bör vi nog lämna den svårt drabbade familjen X som den hårda vägen fått lära sig att det där med salvor och medikamenter inte alltid är en lek. Vi kan även sakligt konstatera att när det ser som mörkast ut så kan det alltid bli värre.

Att slarva vid applicerandet är en sak men okända bieffekter något helt annat. Fru X kan nog med lite större noggrannhet styra upp sin situation men frågan är om Sputnik V höll vad som utlovats?

Herr X är missnöjd och kanske är det sista gången han använder preparatet. Nästa gång provar han kanske den nya amerikanska motsvarigheten Apollo. Bieffekterna lär vara få och det utlovas att det ska gå att hålla stånd i de mest svårartade situationer.

Egentligen ser jag bara ett problem och det gäller själva namnet. Ett piller av märke Apollo är inga problem men när man tar det i pluralis blir det både osmakligt och mer än lovligt djuriskt. Ligger kanske den svenska marknaden vidöppen för en liknande produkt från Kina? Så kan det vara men då ska det nog inte vara något så mesigt som Wish för när det gäller sådana här preparat är det mer än önsketänkande som gäller. En slogan bör leda till köplust och förtroende.

” Are you ready? Oh, I Wish!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>