Bloggen

så det kan gå

juli 22, 2020 § 0 kommentarer

Ett förvirrat nyhetsankare meddelade i rapport häromkvällen att en utrotningshotad art av apa som fötts upp i fångenskap nu skulle inplanteras i sitt naturliga habitat regnskogen i Bryssel.

I Bryssel!?

Sambo Agneta och jag vände oss förvånade t varandra och undrade båda om den andre visste att det fanns regnskogar i Bryssel. Vi som så ofta tittar på naturprogram från exotiska platser hade inte en susning.

Att det finns de som påstår att det finns en och annan apa i Bryssel är jag medveten om men det där med regnskogarna var en nyhet.

Undrar vad Brasilien tycker om att Belgien kan ståta med den här sortens natur. Kanske Jair Bolsonaro i egenskap av president bara tycker att det är skönt för då kan han och hans kumpaner lugnt skövla vidare eftersom det ändå finns dylika skogar mitt i hjärtat av Europa. Då kan européerna sköta sina egna områden och sluta hacka på honom så fort det råkar falla ett träd i Amazonas.

Det är i sanning en kvistig fråga men nu tycker den brasilianske presidenten, precis som vår ärade konung för några år sedan, att det är dags att vända blad. Det gäller inte samma frågor men ändå.

På tal om Bryssel och i förlängningen EU så tyckte en till mig närstående släkting att representanterna som jobbar där har alldeles för höga löner.

- ”Marit Paulsen bodde i husvagn när hon jobbade där och det kanske de andra också borde göra!”
Detta faktum lades fram med glöd av min uppretade släkting men jag var minst sagt skeptisk. Ingen vill nog jobba i Bryssel om de ska tvingas sänka sina löner och bo i husvagn.

Vi kom fram till att det i princip inte var något fel på förslaget men att det nog inte skulle gå att genomföra i praktiken. Konversationen hade skett via telefon och vi avslutade en stund senare samtalet och la på. Jag grunnade dock vidare och tyckte att det vid första påseende dumma förslaget växte. Kanske var det just en sådan här åtgärd som skulle få ner kostnaderna för unionen och som även rensa ut de som bara jobbar för den feta lönen och därmed vaska fram entusiasterna med visioner och ett sant intresse för vad som är den grundläggande idén med EU. Det skulle trots inplanteringen av dylika i regnskogen bli färre apor i församlingen.

Jag är smärtsamt medveten om att det finns många finesser på ett järnspett och att jag med största säkerhet bör tänka igenom frågan några varv till, men ändå!

Jag tror i alla fall att det inte skulle ha tagit fem dygn att förhandla fram ett räddningspaket om alla representanter skulle bo i husvagn bland vilda apor i de fuktiga och vidsträckta regnskogarna i Bryssel där var politiker blir störtsur av en störtskur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>