Bloggen

inget är sig likt… eller

maj 19, 2020 § 0 kommentarer

När jag läser i min mobil använder jag mig av ett skärmläsarprogram som kallas för voiceover och till den är det en talsyntes kopplad. Den sistnämnda läser upp vad som är på skärmen på klingande svenska eller annat valt språk.

Även jag som läser med öronen kan liksom ni som använder ögonen läsa slarvigt ibland och det var just vad jag gjorde häromdagen när det på Facebook var ett meddelande från folkhälsomyndigheten. Vad jag hörde var följande uppmaning.

Fortsätt göra på er och kom ihåg att hålla avståndet både inne och utomhus.

Min första tanke var att om jag gör på mig så behöver jag inte tänka på att hålla avståndet för det kommer alla andra att göra .

Självklart stod det snart klart för mig att jag hört fel eftersom folkhälsomyndigheten inte har tid med en sådan här skitsak och att det inte var fråga om en tvåa i brallan utan om säkerligen nyttig motion. Larvigt nog spelar det inte mig någon roll om det är att röra på mig eller att göra på mig för jag är både lat och rumsren så det blir inget av med varken det ena eller det andra.
Faktum är också att det säkerligen går att kombinera de båda aktiviteterna, men som sagt så är jag mer än obenägen att ge mig hän och blåsa på.

På tal om att blåsa på så är det precis vad narkotikaligorna i Mexiko, Sydafrika och Brasilien håller på med som bäst. I Sverige fortsätter gangstergängen att decimera varandra med hjälp av skjutvapen och sprängmedel men de mer innovativa krafterna utomlands har just nu helt lagt om sin verksamhet. Man delar nu istället ut hjälppaket till de nödställda och mest utsatta under pandemin och stärker därmed sitt grepp över dessa områden. När det sedan blir full fart på narkotikaförsäljningen lär det inte finnas många som ens skulle komma på tanken att rapportera några som helst olagligheter till polisen. Smart och en säkerligen otroligt billig investering för framtiden av dessa skurkar.

I väntan på de leveranser av kemikalier de här ligorna så väl behöver för produktionen av narkotika agerar de den hjälpsamme samariten.

Våra egna inhemska, och även hemska, ligor fortsätter som sagt att ge sig på varandra men om vi ger dem ett omställningsbidrag kanske vi kan flytta resurser från polisens måttligt framgångsrika ”operation rimfrost” till detta ändamål istället? Visa lite nytänkande och var inte så vapenfixerade!

Nu har media än en gång upptäckt att det finns prostitution i vårt land. Orsaken den här gången är att en känd person fastnat i en polisrazzia och då är åter sexförsäljning på agendan. Jag som trodde att prostitution var världens äldsta yrke men jag har kanske läst slarvigt igen?

Jag försöker inte nedvärdera arbetet mot den här sortens verksamhet som ibland pågår under slavliknande och minst sagt otäcka omständigheter, men undrar varför vi aldrig tycks kunna hålla flera bollar i luften samtidigt. Det sistnämnda var en oavsiktligt dålig metafor men ni förstår nog vad jag menar.

Det kan väl ändå inte vara så att vi alla var så korkade att vi trodde att social distansering hade lagt sordin på sexhandeln?

När jag jobbade på Svartkrogen sist så frågade jag gästerna om de tyckte att det såg mörkt ut. Eftersom restauranten är totalt mörklagd så fick jag ett enhetligt jakande svar. Då sa jag att det hade de rätt i men att det såg mörkare ut för Paolo Roberto.

Att alla uppdrag på tv och i reklam fryser inne är självklart men varför går det inte att sälja mat i hans namn då han inte längre bara är en gammal våldsverkare? Pasta kanske inte fungerar men ”Robertos Pilsnerkorv” och ”Kokt Torsk a la Paolo” kan jag inte se några hinder mot. Tvärtom faktiskt om vi matar på med dessa rätter så kan vi få en påminnelse om hur illa verkligheten ser ut.

Om nu någon får för sig att jag är en förespråkare av knarkförsäljning och prostitution så får ni faktiskt läsa eller lyssna mer noggrant. Skärp er man kan inte slarva på hur som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>