Bloggen

helt säker

februari 8, 2021 § 0 kommentarer

Har ni hört att Voltaren Gel nu har ett nytt lättöppnat lock? För oss byfånar som var för tidigt ute och köpte den gamla svåröppnade produkten kan det ändå finnas en viss tröst eftersom den äldre varianten var mer dryg då det var stört omöjligt att få av det förhatliga locket. Man gav upp var och varannan gång och hade fortsatt ont men det var det värt eftersom kostnaden för salvor och piller hölls nere. Gungor och karuseller men ramla inte av!

Mitt pris för årets sämsta skådespelarinsatser går till det larmföretag som plågar tv-tittarna med en rad lika usla som fåniga reklaminslag.
Här är det inte bara fråga om bristande skådespelarinsatser utan även att man försöker slå mynt av folks känsla av otrygghet.

En granne konstaterar lite uppgivet att de inte har något av större värde men möts av motargumentet att alla andra i området har larm och att det känns skönt att veta att ingen kan ta sig in. Den aningen lättövertalade kvinnan utan larm utbrister då snabbare än en huggande kobra.

”Du har rätt, jag ringer idag!”

Framför min tv kryper jag än en gång ihop av obehag.
Är jag då verkligen säker på att det här är årets sämsta serie av reklamfilmer?

”Very sure!”

Det är inte bara i reklamvärlden som insatser görs som kanske eller kanske inte kan ifrågasättas. Gränskontrollen mot Finland och Norge har förstärkts för att hålla smittspridningen nere och mot den norska gränsen har militär satts in.
Hårda bullar men finns det inte ett guldläge att stoppa Johaug här? Hon tycks vinna ständigt och jämt och om vi placerar ut ett par stadiga bassar i spåret blir det tvärnit för den fenomenala norskan och våra tappra svenska damer kan glida förbi till glänsande segrar.
En garanterad spänningshöjare för oss alla men om någon annan magisk norska kniper de högsta valörerna lär vi alla få en gemensam blodstörtning av vanmakt och ilska.

Nu finns det med säkerhet några av er som med visst fog konstaterar att tävlingsspåren inte går längs landsgränsen men jag är gränslös när jag fabulerar.

För några veckor sedan var det alldeles för kallt och några av åkarna fick köldskador. Klagomål kom in från många länder men det var i sanning värst för Sverige eftersom vi inte bara hade frusna åkare utan även Kalla i spåret.

Minns ni radioplågan om de stackars uteliggardjuren, djuren ute i naturen?

Min kusin gör garanterat det för han gjorde häromdagen en kraftansträngning för några av dessa djur som bor på hans tomt. Han skottade en väg från ekorrarnas favoritträd till utfodringsplatsen så att de skulle kunna ta sig fram till godsakerna utan besvär. Vi kan med visst fog flina åt kusinens tilltag men ekorrarna smackar belåtet och är jättenöjda.

Ekorrn satt i granen

Skulle skala kottar

Fick han höra skottning

Då fick han så bråttom

Hoppa han från tallegren

Stötte han sitt lilla ben

Och den långa ludna svansen.

Det gjorde dock ingenting för hans fru hade införskaffat en tub med Voltaren Gel och locket är fantastiskt lätt att öppna även för en ekorre.

På tal om att öppna så har stadsmissionen öppnat än fler platser för hemlösa och tur är det när kylan är så svår. Kusinen tar hand om vårt småvilt och stadsmissionen gör sitt yttersta för de hemlösa men borde inte myndigheterna se till att ingen behöver tillbringa nätterna ute när väderläget är så bistert i den frysbox till fosterland vi så stolt kallar Sverige?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>