Bloggen

hamstra hår

maj 27, 2020 § 0 kommentarer

Det råder inte längre någon rusning efter toapapper och andra ”nödvändighetsartiklar” som för några veckor sedan men nu är det istället husdjur som står högt i kurs.

Många som nu känner sig ensamma i sina hemman väljer att skaffa katt eller hund men även akvariefiskar och gnagare införskaffas som aldrig förr och det i sådan mängd att det blivit brist på en del sällskapsdjur.

Kära medborgare ni bör veta att det finns de som hamstrar hamstrar!

Nu är det inte det som saknas utan snarare det många av oss har i överflöd som verkar vara det som oroar mest.

Hår och åter hår växer ut ur våra skalper men inte en hårvårdare så långt ögat når. Min frisörska har dessutom gått i pension men jag misstänker att mitt årliga besök varken gjorde till eller ifrån för hennes beslut. Jag är ingen guldgruva för vare sig de som trakterar saxar eller saxofoner det är en sak som är säker.

Nu är det i alla fall så att många börjar känna sig långhåriga och så är det kanske men det beror alltid på vad man jämför med. Googla fram lite bilder på Grateful Dead så kanske det känns bättre. Snacka om ett hårband!

Min frisör Annika gjorde sig som sagt ingen förmögenhet på mina sporadiska besök någon gång om året men jag har en del kompisar som är än mindre lönsamma än jag men de är istället ett gott stöd för keps, hatt och baskerindustrin. Det där med gungor och karuseller verkar nästan vara en naturlag.
Nu saknar jag svårt Annika för hon var min klippa men nog har hon dragit mer än sin beskärda del av strån till stacken!

Hur man med fördel ska få ordning på frisyren och samtidigt hålla social distansering vet jag inte på rak arm men med lite innovativt tänkande ska en lösning gå att skaka fram.

Där har vi det!

Jag visste väl att en lösning fanns inom räckhåll och en rak arm är precis vad som krävs om man därtill även lägger till en häcksax eller sekatör. Kombinera detta med en trädgårdskratta av den lilla modellen kan hårvårdaren både kamma och klippa utan att vara alltför närgången.

Kan bli svårt med precisionen vid klippandet men en viss ansning kan man räkna med. Helt nöjd blir du säkert inte men åsynen av din kalufs i sitt nuvarande tillstånd får dig ändå på dåligt humör så ge det hela en chans om du nu är så fåfäng.

Tycker du ändå att det hela låter jobbigt och föga tillfredsställande så ska du veta att ditt husdjur oavsett art ändå dyrkar dig och ditt utseende och frisyr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>