Bloggen

ett tungt täcke

oktober 7, 2020 § 0 kommentarer

I Sverige visar vi oftast tilltro till myndigheter och deras rekommendationer men när logiken brister kan det brista även för oss.

Fortsätt med alla säkerhetsåtgärder säger smittskyddsmyndigheten och uppmanar för varken första eller sista gången att vi ska hålla avstånd och att vi ska vara ytterst noggranna med vår handhygien.

De flesta av oss lystrar och följer givna direktiv men ledningen för lokaltrafiken i Stockholm verkar ha haft vax i örongången, och kanske även på fingertopparna, för de har en helt annan plan. De trafikvärdar som hittills har suttit i något så praktiskt under en pandemi som glasburar ska nu ut och beblanda sig med trafikanterna. Idén är säkert bra men timingen tveksam.

Kanske är det samma moderna och nytänkande logik som gör att det på den alltför reklamspäckade kanalen TV4 visas reklam för C More. Se våra program där istället så slipper ni all olidlig reklam är budskapet. Ett lockande erbjudande det måste medges!

Tunga frågor i en tung tid men inte hälften så tungt som mitt nya täcke. Det var min dotter Camilla som undrade om jag ville ha ett eftersom hon och hennes man skulle köpa dylika tingestar och då även kunde släpa med ett åt mig. Kilopriset hade uppenbarligen gått ner så nu fick det bära till.

Jag sover illa och fungerar det på gamla hockeyhjältar så ska det väl fungera på mig tänkte jag och borde kanske ha gått över till C More för länge sedan men nu åkte jag dit. Lägg märke till att jag här inte faller för frestelsen att skämta om att just gamla hockeyhjältar kan vara både sargade och lite puckade. Sådan humor är iskall och någon slags nivå bör man faktiskt hålla!

Täcket levererades och det vägde verkligen en hel del. Jag gav mig genast hän med att dra på ett påslakan och det blev ett rejält gym-pass. När detta var avklarat slet jag som ett dragdjur med att få täcket på plats och därmed var allt klart för en natt med tung sömn.

När jag flera timmar senare kröp ner i snarkofagen blev jag positivt överraskad över hur bekvämt det var. Jag var oroad över att det skulle bli för varmt men det var svalare än mitt gamla täcke. Tyngden var behaglig och jag sov aningen bättre än på länge. Bör nog prova några fler nätter innan jag ger ett slutligt omdöme men redan efter ett par nätter är jag nöjd.

Nu är jag gammal och orkeslös men inte lika svag som min kära sambo. Vill hon nu mot förmodan göra ett överraskningsbesök i min kokong för bortjagande av nattmara, mys eller good old fashioned fuffens lär hon få skaffa en domkraft eller en liten lyftkran för att ta sig in till min bepansrade zon. Parollen är i värsta fall, ”jag har tagit betäckning mot betäckning!”

Trots risken för ensamåkning är jag som sagt redan nöjd men bävar ändå för den morgon då jag är så kraftlös att jag blir tvungen att ligga kvar eftersom jag inte mäktar med att få av mig täcket. Sover jag bara bra fram till dess så är det ändå värt det. Det är viktigt med bra sömn och då är kanske ett täcke på nio kilo kanske tungan på vågen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>