Bloggen

dönickarna från gravbolaget

december 5, 2020 § 0 kommentarer

En torsdag i början av december styrde sambo Agneta vår bil med stadig hand längs Essingeleden på vår väg mot Solna då ett fordon med två bistra herrar dök upp och lade sig precis bakom och blinkade ilsket för att förmå oss att flytta oss ur vägen.

Vi låg i vänsterfil eftersom vi strax skulle svänga av mot Solna och låg dessutom lite över hastighetsgränsen och hade därför svårt att begripa varför det bakomliggande fordonet hetsade på som det gjorde. Vi var alltså inte en snigel i fel fil trots diskoteket vid vår bakre stötfångare.

En liten stund senare var det dags för oss att ta av mot Solna och vi fick de stressade gubbarna bredvid oss. Plötsligt slaskade det till på vindrutan och det såg ut som en rejäl måsskit. Vi kunde dock sakligt konstatera att det var kaffe med mjölk. Den irriterade föraren hade upprört kastat det han hade kvar av sin dryck mot oss för att visa sitt missnöje med att vi följde trafikreglerna och svängde av mot den destination vi tänkt oss.

Fordonet som på det här viset åkte omkring i Stockholmsregionen och bjöd på fika på ett minst sagt undermåligt vis kom från ”Gravbolaget” i Norrtälje. Lyd ett gott råd och tacka nej om någon från detta bolag vill bjussa på kaffe de har ingen hyfs!
Jag skulle ha trott att ett par så tuffa killar som de här gökarna gillar sitt kaffe svart men de är nog inte så hårda som de själva tror.

Jag vet ingenting om ”Gravbolaget” och tänker heller aldrig anlita dem till något men blir ändå lite fundersam. Är det så att de egentligen ville heta ”Grävbolaget” men var tvungna att begrava den idén i dessa internettider då alfabetets tre sista bokstäver ibland behandlas så styvmoderligt. Inte undra på då om dessa surgubbar finner tillvaron svårmodig och livet motigt när de förvandlats till ett par dödgrävare som beter sig som jordnötter istället för de stolta grävare från Norrtälje de hade potentialen att bli.

Oavsett orsaken till deras dåliga uppförande så borde de kanske tänka på att de faktiskt är representanter för sitt företag då de åker omkring och beter sig som småungar och kastar varma drycker på andras bilar. Bevisen är graverande så fy skäms på er! Korkat att dessutom ställa till så att ni aldrig får dricka ur hela koppen och därför ständigt är lite kaffesugna.

Vi ska kanske vara glada att det inte var gravad lax de bombarderar med när man nu råkat komma i skottlinjen för frustrerade representanter för ett så suspekt företag?

Tro nu inte att jag tar alltför gravallvarligt på den uppkomna incidenten och en viss gravfrid är på sin plats men Det lackar mot jul och jag vill inte själv lacka ur så kanske en fredstrevare är på sin plats men jag är rädd att det bästa jag kan åstadkomma är en halvblesyr för ibland får man helt enkelt spader på grävare även om det vore storsint att gräva ner stridsyxan.

Så till dönickarna i fordonet från ”Gravbolaget” i Norrtälje och framförallt till föraren vill jag säga, God Jul och hej du glade ta din spade och gräv ner dig så jag slipper se dig! Kom också ihåg att den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däruti men good old Swedish fika ska vara en gemensam upplevelse av trivsel och gemenskap för annars blir det där med kaffe lite bortkastat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>