Bloggen

Stalkers

februari 21, 2008 § 0 kommentarer

Inte undra på att min kändisstatus inte höjts i någon nämnvärd grad, jag har inga stalkers efter mig. Fenomenet stalkers har diskuterats mycket i media på sistone och att mega kändisar som Carola ständigt har en efter sig verkar vara helt självklart men även något pluttigare sådana som Plura i Eldkvarn verkar vara förföljd. Nu är det i praktiken inget bra med att ha en galning i hälarna 24/7 annat än den statushöjning detta innebär på kändisskalan. Kändisen i fråga kan då klaga i pressen och få publicitet och alla som läser om det tänker att det måste i sanning vara en artist av stor dignitet som har en stalker i släptåg för jämnan.

Att jag inte fått några stalkers efter mig i egenskap av sångare i coverbandet Mr. Coil är självklart för så knäppa stalkers finns det inte att de förföljer coverband men som sångare i det blindaste bandet i landet Synliga begär jag faktiskt lite mer uppslutning?  Vi har ändå synts till en del i media och någon arbetslös stalker kunde väl ändå förbarma sig och kliva fram och höja vår status för annars kan jag misstänka att det är diskriminering mot oss bara för att vi är blinda.

Nu slår mig en förfärande tanke, tänk om jag eller någon av de andra ”stjärnorna” i Synliga faktiskt har en stalker efter sig men inte märkt någonting. Då är det verkligen en situation som inte gagnar någondera sidan. Jag kan inte gå till pressen och klaga för jag har fan inte sett röken av någon stalker och stalkern i fråga måste vid det här laget vara fullkomligt frustrerad över min bristande uppmärksamhet och uteblivna reaktion. Den stackaren kan få psykiska men, utöver de hon eller han uppenbarligen redan har, och hamnar kanske i ett läge där sjukskrivning är enda utvägen och det är inte helt lätt i Sverige av idag. Jag får dåligt samvete när jag tänker på saken och får lov att vara mer uppmärksam när jag är ute och vimsar omkring. Det vore en för mig underlättande åtgärd från stalkerns sida om denne också tilltalar mig med jämna mellanrum så jag vet att det är samma person som susar omkring och att det inte bara är någon tystlåten granne som försöker smyga förbi utan att heja. Kanske stalkern kan uttrycka sina innersta känslor och säga.

”Se mig, jag älskar och dyrkar dig!”

Då kan jag sanningsenligt svara.

”Ja, jag försöker så gott det går, kan jag ringa Expressen nu?”

Nu när jag tänker närmare på saken så lyser alla groupies med sin frånvaro också men där är situationen den omvända mellan Mr. Coil och Synliga för det är lättare att få tjejer med coverbandet än med blindbandet men det är inte diskriminering det beror på utan det faktum att Mr. Coils musik är sexigare. Inte för att vi har något behov av groupies i något av banden men det är ungefär som utbudet av blöjor i butikerna. Under en viss period i ens liv är det viktigt att kunna få tag i billiga lättskötta blöjor så ofta som möjligt då behovet är stort men före och efter dessa perioder har man inget som helst behov av blöjor men tittar så klart ändå på paketen och kan glatt konstatera hur härligt snygga och tillgängliga de är men köper aldrig några.

Jag vet att groupies finns för detta är väl dokumenterat men kanske är det trots allt så att stalkers bara är någon slags mytiska figurer liknande Skogsjungfrun, troll, Älvor, Näcken eller en fullkomligt ärlig politiker och kan kanske bara ses av kändisar med tomtar på loftet eller anas av blinda kvasikändisar med livlig fantasi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>