Försupning

mars 23, 2015 § 0 kommentarer

Lagförslaget om att kriminalisera eftersupning gick inte igenom. Det fanns för inte alltför länge sedan en klar politisk majoritet för förslaget men efter att det gått ut på remiss och kanske efter några rejäla personalfester blev det stopp.
Eftersupning är till exempel att efter att ha kört bilen ner i diket på fyllan snabbt plocka fram en flaska sponken och sittande på bilvraket påstå att drickandet tog sin början efter kraschen eftersom det varit en sådan traumatisk upplevelse. Svårt eller rent omöjligt att bevisa när drickandet påbörjats och alltså går rattfylleristen fri, om än vinglande så.
Det har alltså getts upp på eftersupning men kampen mot försupning går oförtrutet vidare. Åldersgränser för inköp av alkohol fortsätter att gälla och systembolagets monopol lever vidare trots det onda ögat från EU.
När det gäller försupning så är som jag ser det isärskrivningen som är det allra farligaste. Ett enda litet mellanslag på tangentbordet kan här leda till en helt ny ståndpunkt i frågan och för supning är fortfarande en mil ifrån politisk korrekthet.
Larvigt nog så vill inte mitt rättstavningsprogram acceptera ordet isärskrivning och vill att jag särskriver det eller ändrar till isärskruvning. Är det konstigt att man blir förvirrad?!

Att avstå är något jag är tämligen bekant med och jag kämpar ännu på med 5/2-dieten. Smal som en piprensare och ungefär lika lycklig späker jag mig 2 dagar i veckan för att de återstående 5 kunna äta otäckheter som kolhydrater och andra farligheter. Att det sätter sig på hjärnan råder det inget tvivel om och jag skulle vilja påstå att jag är knäppare än någonsin tidigare.
Trött på min vanliga svältdiet prövade jag denna måndag något nytt och hällde i mig en smoothie till lunch. Den smakade kaffe var inte helt oäven och jag såg därför fram emot den andra av sitt slag som jag inhandlat till middagen. Jag bad sambo Agneta att läsa upp för mig vad det var för smak och jag fick strax veta att det var en blandning av hallon blåbär och björnbär. 3 goda ting alltså men jag kan berätta för er att om man blandar dessa ingredienser så smakar det farligt nära en spya. Riktigt äcklig var den men eftersom jag är en väluppfostrad och troligen ganska snål människa så sög jag i mig varenda droppe. Om ni nu inte tycker att denna heroiska bedrift är något att skryta med så kan jag berätta att Agneta är kraftigt förkyld och tycker oerhört synd om sig själv. För att trösta sig köpte hon en smaskig och närande semla som hon lystet smackade i sig strax efter det att jag pinat i mig den äckliga smoothien och fortfarande hade smaken från densamma i hela munnen. Ibland är det tungt att leva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>