Bloggen

Snooze-funktionen

januari 14, 2014 § 0 kommentarer

När min väckarklocka eller liknande funktion via min mobil börjar ljuda på morgonkvisten så kliver jag genast upp. Jag gör inte det för att vara bror duktig eller för att sömnigt visa mig på styva linan utan därför att jag bara vill plågas en gång per morgon.
Väckningsmaskiner är sedan 1950-talet utrustade med en funktion som gör att man kan klippa till den förhatliga manicken och som tack för detta så återkommer densamma med en ny frisk signal några få minuter senare. Med andra ord så får den hågade lyckan att åter igen traumatiskt kastas ur sin sköna sömn igen och igen. I min värld så är det bättre att lida en enda gång innan det är dags att fånga dagen.
Jag har en vän norr om Stockholm som är en mycket fin människa på många sätt. Hon uppskattar de stora konsterna, är en humanist, en god mor, har husdjur som hon vårdar ömt, är en framgångsrik yrkeskvinna och väldigt politiskt medveten men när hon är tvungen att på tåg eller buss umgås med sina medmänniskor på morgonen förvandlas hon till en bitter surkärring som plötsligt känner sig förstå Bostonstryparen. Denna empatiska kvinna vill helst av allt ställa sig upp och skrika åt alla babblande dårar att hålla käften men är en civiliserad dam och skulle kunna sägas tiga i tysthet om det inte vore för att hon vädrar sitt missnöje på Facebook.
Jag misstänker starkt att hon överanvänder den så kallade snooze-funktionen till det maximala och borde nog kämpa sig upp vid den första signalen. Att jobba över flertalet kvällar i veckan kan nog också menligt påverka morgonhumöret.
Nu är det faktiskt så att jag själv sällan behöver använda mig av någon väckarklocka. De flesta dagar är det min sambo Agneta som kickstartar min dag åt mig med följande positiva repliker. – Är du vaken? Fan nu är jag sen igen! Strax därpå försvinner hon iväg mot förvärvsarbetets fröjder och jag kan påbörja dagens aktiviteter med att konversera med en burk keso och ett par päron. Vi tar oss an världsproblemen och de stora filosofiska frågorna men det är inte varje morgon som jag känner mig vara på samma intellektuella nivå som de andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>