Bloggen

med sten och eld

maj 3, 2018 § 0 kommentarer

Det har tydligen förekommit vid ett flertal tillfällen att det kastats sten mot taxibilar i Vallentuna. Ett rent ofog och jag vill som representant för Stockholms färdtjänstresenärer starkt understryka att det inte är någon av våra medlemmar som betett sig så illa. Vi är visserligen missnöjda med hur uruselt färdtjänsten fungerat några år men att kasta sten är inte vår påse, eller sax. Metoden med stenkastning som protest tycker vi är medeltida, smutsig, ansträngande och dessutom är många av färdtjänstkunderna ändå urdåliga på att kasta sten. Risken att vi istället för en taxi träffar en oskyldig landstingspolitiker är liten men vi avstår ändå från denna form av protest. Troligen är stenkastarna ouppfostrade slynglar som inte har vett att hålla sig hemma och läsa läxor eller spela luffarschack bara därför att deras ungdomsgårdar stängts i kommunal spariver.
På tal om skadegörelse så var det relativt lugnt i valborg men i Gävle brändes fyra personbilar. Vad är det med Gävle och eldsvådor? Räcker det inte med majbrasorna när pyromanen vaknar i gävlebon? Är det kanske för långt till jul då det brukar bli hett i halmen?
Nu är det snart sommar för våren var nyss här. Jag är helt säker för det var häromdagen och plötsligt hade allt slagit ut samtidigt och min sambo hade sin årliga klagan över hur kort den är, våren alltså, och att hon inte hann njuta av den, våren alltså. Pollen i bollen med medföljande kli i näsa mun och svalg bekräftar att våren är ett jävla nys! Snart kommer sommarsolen att lysa upp vårt hus och då kan man med fördel beskåda hur smutsiga våra fönster är. Det finns fördelar med att vara blind tro inget annat. Oavsett hur bra man anpassat sig till sin synnedsättning så går det ändå inte att höra hur skitiga ens fönster är. Det gäller bara att sambon har fullt upp med goda grejor att äta och att hon får en kyss då och då så hon inte upplyser den lyckligt funktionsnedsatte drömmaren om tillvarons realiteter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>